Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Anunt de participare pentru politica

. Documentatia si informatiile necesare operatorilor dornici sa prezinte oferta lor pentru serviciile mentionate sunt disponibile pe site-ul ARCUB, www. arcub. ro, sectiunea "Stiri".

Urmariti-ne pe:

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. De la teatru si muzica, pana la arhitectura, pictura si carte, ARCUB reprezinta arta si cultura Bucurestiului, colaborand cu organizatii si institutii de profil si sprijinind totodata proiecte initiate in parteneriat.

ARCUB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada - B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival.

In fiecare an, ARCUB se implica in peste 150 de evenimente culturale, al caror public depaseste 2 milioane de participanti.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, intentioneaza sa contracteze servicii de consultanta pentru elaborarea Strategiei culturale a Municipiului Bucuresti pentru perioada 2015 - 2025, cu scopul depunerii candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana, in anul 2021 Conform studiilor realizate cu privire la dezvoltarea oraselor care au obtinul titlul de Capitala Culturala Europeana, acestea beneficiaza de o serie de avantaje extrem de importante pentru viata si prosperitatea oricarui spatiu urban, ca de pilda:

- Cresterea turismului;

- Cresterea venitului regional;

- Creserea venitului orasului;

- Relansarea imaginii orasului;

- Refacerea infrastructurii culturale;

- Coeziunea sociala;

- Cooperarea cetateni-autoritati

- Solidaritatea reprezentantilor politici ai orasului.

La data de 27. 03. 2014, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Hotararea pentru aprobarea depunerii candidaturii a Municipiului Bucuresti in vederea depunerii candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Conform acestui document, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti a fost desemnat sa intreprinda toate demersurile in acest sens.

Astfel, prin procedura de achizitie directa, ARCUB va atribui contractul avand ca obiect servicii de consultanta pentru elaborarea Strategiei culturale a Municipiului Bucuresti pentru perioada 2015 - 2025, cu scopul depunerii candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana, in anul 2021. In cursa pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana, s-au mai inscris si alte orase din tara, respectiv Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Craiova si Arad.

Evenimentul "Capitala Culturala Europeana" este considerat a fi capabil sa modifice vizibil viata unui oras si sa ii marcheze viitorul. Astfel, procesul de accedere la titlul de Capitala Culturala Europeana incepe cu 6 ani inainte si presupune schimbari semnificative ale orasului la nivel de imagine si infrastructura in sectorul cultural.

Misiunea Strategiei culturale a Municipiului Bucuresti este aceea de a promova cultura drept motor ce poate genera o dezvoltare economica durabila si care poate conduce la coeziune sociala, desfiintandu-se in felul acesta preconceptia ca activitatile culturale sunt consumatoare de fonduri.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com