Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Apa epurata viata mai curata politica

Namolul ramas este deshidratat prin presare pentru a fi transportabil la gropile de deseuri ecologice.

Sandra Trasculescu, sef UIP (Unitatea de implementare a proiectului Statia de epurare a apelor uzate): "Epurarea intregului debit de apa uzata a municipiului Bucuresti se va realiza prin construirea Liniei II a Statiei de epurare. Concret, prin procesele de epurare mecanica si biologica au fost eliminate zilnic - in medie - cca 60 tone de materii in suspensie, retinute in decantoarele primare si secundare. Din nefericire, 10 tone sunt deseuri solide, adica materiale textile, plastic, lemn si chiar animale moarte. "

Namolul rezultat in urma procesului de epurare este stabilizat in cele 5 bazine de fermentare. Finantarea se va face prin accesarea Fondurilor de Coeziune. In urma acestui proces, se acopera intreaga cantitate de energie termica utila functionarii Statiei de epurare si o buna parte din necesarul de energie electrica. Aceasta unitate proceseaza apa murdara a orasului - colectata de retele de canalizare - si o retrimite curata in Dambovita.

Pentru buna functionare a Statiei de epurare, operatorii fac apel la cetatenii Bucurestiului sa arunce deseurile solide in ghenele de gunoi si nu in retelele de canalizare, iar unitatile industriale sa respecte cu strictete normele de descarcare a rezidurilor.

Radu STATE, director Apa Nova -Directia Statie de epurare a apelor uzate : "Conform masuratorilor pe care le-am facut in primele 5 luni de functionare, eficienta de reducere a materiilor in suspensie in statia de epurare a fost de 94%. Este cel mai mare proiect de mediu din Romania, cu finantare nerambursabila de 65% de la Uniunea Europeana. Peste 10 tone de deseuri solide sunt eliminate zilnic din apa Bucurestiului prin intermediul Statiei de epurare a apelor uzate. Din namolul fermentat rezulta biogazul, care trecut prin statia de cogenerare se transforma in energie electrica si termica, fapt ce asigura o recuperare importanta de energie in statia de epurare. Din acest proiect vor face parte si lucrarile pentru construirea unui incinerator, de reabilitare a colectoarelor de canalizare din zonele expuse la infiltratii freatice si a canalului colector principal de apa uzata, Caseta Dambovita. "

Linia l a statiei de epurare a apelor uzate a Municipiului Bucuresti a fost finalizata si pusa in functiune in iulie 2011.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com