Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  BUCURESTI - 555 DE ANI politica

Selectia echipelor de artisti a fost efectuata in urma unui concurs desfasurat pe site-ul oficial al evenimentului, la care au participat echipe de artisti din intreaga lume. Astfel, timp de trei zile, intersectia strazilor Lipscani si Eugen Carada se va transforma intr-un ring de dans in aer liber. Sunt mandru ca acest proiect s-a incheiat cu succes, ca Hanul Gabroveni a fost reconstruit cat mai aproape de original si ca iata, le putem pune la dispozitie bucurestenilor, dar si celor care viziteaza orasul nostru, un spatiu cultural modern chiar in Centrul istoric al Capitalei. Tot pentru copii se vor organiza un minicircuit de Formula 1, sub forma de competitie cu premii si jocuri interactive sustinute de actori profesionisti. Este orasul in care am ales sa traim, de care trebuie sa invatam sa fim mandri. De asemenea, bucurestenii vor fi invitati in curtea palatului la teatru, precum si la concerte in aer liber. Spectacolele de teatru in aer liber pregatite in cadrul evenimentului insumeaza 32 de titluri si 139 de reprezentatii, scenografii ce au incantat publicul de-a lungul timpului, dar si actori renumiti, acrobati, dresori, echilibristi si iluzionisti.

NOTA:

Pentru detali despre evenimente: http://www. bucuresti555ani. ro

Piesa Bucuresti 555 de ani: http://www. youtube. com/watch?v=04HGJ3fVQ2w

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Dintre participanti, au fost selectionate 5 echipe cu un portofoliu deosebit, carora li s-a oferit posibilitatea de a-si transforma ideile si viziunea in realitate, printr-un show de exceptie. De Zilele Bucurestiului, hanul isi va deschide portile pentru vizitatori.

Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei: "Sunt un sustinator al dezvoltarii Bucurestiului, dar neaparat cu protejarea oamenilor si a obiectivelor de patrimoniu care fac parte din identitatea orasului. Curtea palatului va fi decorata cu o pictura 3D supradimensionata care va infatisa imagini din trecutul Bucurestiului, din prezent si o proiectie a Bucurestiului in viitor.

Forumul elevilor la Palatului Copiilor

Cu ocazia Zilei Elevilor Bucuresteni, la Palatul Copiilor, va avea loc Forumul Elevilor. Dupa ce vor avea loc toate cele 5 video-mappinguri, unul dintre ele va fi desemnat favoritul publicului, in urma unui vot prin sms, in timp real.

Targul Bucurestiului in Cismigiu

De Zilele Bucurestiului, in Parcul Cismigiu, unul din punctele de referinta ale Capitalei, vor avea loc Targul Bucurestiului si spectacole in aer liber, sustinute de minoritati si comunitati nationale (armeana, maghiara, greaca, italiana, rroma, turco-musulmana, germana, evreiasca), precum si de artisti indragiti.

Muzica alternativa la Universitate

Vineri, 19 septembrie, la Piata Universitatii (esplanada cu statui), va avea loc un concert de muzica alternativa cu cele mai cunoscute trupe romanesti ale momentului si totodata se va transforma si intr-un spatiu expozitional, care va gazdui o instalatie de arta contemporana - "Feed me!" (19-28 septembrie).

Bucurestiul danseaza in Centrul istoric

Nu putea lipsi nici Centrul istoric din sarbatorirea Zilelor Bucurestiului. In perioada 19-21 septembrie, Piata Constitutiei, Piata Universitatii, parcul Cismigiu si Centrul istoric vor deveni "punctele fierbinti" ale Zilelor Bucurestiului.

Concerte de muzica usoara, muzica populara, muzica alternativa, clubbing, expozitii de arta, dans in aer liber, targuri, spectacole de teatru, parade ale costumelor de epoca, faimoasa "bataie cu flori de la Sosea" sau proiectii 3D de ultima generatie, toate acestea celebreaza cei 555 de ani de viata ai Capitalei Romaniei.

Evenimentele dedicate aniversarii celor 555 de ani de atestare documentara a Bucurestiului vor debuta pe 18 septembrie, cu inaugurarea Hanului Gabroveni, monument istoric consolidat, reabilitat si modernizat, care va deveni noul centru cultural al Capitalei. "Sunt 555 de ani de Bucuresti. Sa-l sarbatorim impreuna!" (Sorin Oprescu, Primarul General al Bucurestiului).

Incepe Marea Sarbatoare a Bucurestiului! Timp de trei zile si trei nopti, Capitala va serba peste jumatate de mileniu. Vor fi petreceri in aer liber, concerte, expozitii, targuri, explozii de muzica si culoare. Artistii invitati vor dansa pe ritmuri latino si vor sustine cursuri pentru cei ce doresc sa invete tainele coregrafiei.

Simbolurile Bucurestiului la Palatul Brancovenesc

Si Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" din Mogosoaia participa la sarbatoarea "Zilele Bucurestiului" cu evenimente la care sunt invitati copii din scolile bucurestene si centre de plasament, care vor participa la ateliere de creatie, sustinute de artisti plastici. Desi fatada Palatului Parlamentului a mai fost folosita pentru proiectii, este prima data cand este incorporata intr-un proiect de video-mapping, care presupune o imagine 3D complexa, ce anima prin forme si culori suprafata cladirii, folosind fiecare element arhitectonic pentru a personaliza si reinterpreta aria gigantica a constructiei, de aproximativ 20. 000 de metri patrati. Evenimentul va reuni reprezentantii liceelor bucurestene, iar elevii vor participa la workshopuri de dezvoltare si consiliere personala.

Bucurestii lui Caragiale

Anul acesta, cea de-a treia editie a Festivalului "Bucurestii lui Caragiale", care se desfasoara in perioada 28 iunie - 14 septembrie 2014, este dedicata aniversarii a 555 de ani de atestare documentara a Bucurestiului. De la teatru si muzica, pana la arhitectura, pictura si carte, ARCUB reprezinta arta si cultura Bucurestiului, colaborand cu organizatii si institutii de profil si sprijinind totodata proiecte initiate in parteneriat.

ARCUB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada - B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al festivalului de muzica clasica, Bucharest Music Film Festival.

In fiecare an, ARCUB se implica in peste 150 de evenimente culturale, al caror public depaseste 2 milioane de participanti.

Ii invit pe bucuresteni sa viziteze Hanul Gabroveni pe 20 si 21 septembrie, in zilele in care isi va deschide portile pentru public. "

"rEvolutia Muzicii Usoare Romanesti"

Cel mai mare spectacol va fi organizat chiar de Ziua Bucurestiului, pe 20 septembrie, incepand cu ora 20. 00, la Piata Constitutiei, unde "rEvolutia Muzicii Usoare Romanesti" va readuce in atentia publicului generatii diferite de artisti, care vor interpreta melodii romanesti de succes, lansate acum cateva decenii, dar si hit-uri noi.

Pe scena vor urca cei mai iubiti artisti romani, de la Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Cristi Minculescu, Horia Moculescu pana la Loredana, Delia, Marius Moga, Smiley, What’s UP, Adda, Stefan Banica Jr. si multi altii, iar publicul va fi invitat sa cante odata cu artistii "De-ai fi tu salcie la mal", "Strada Sperantei", "Buna seara, iubite", "Truli, truli", "Frumoasa mea", "Ma intorc la tine, mare albastra", "Lalele, lalele", "Acasa", "Pe barba mea" si multe alte piese care au traversat anii si au ramas vii in inima ascultatorilor.

iMapp Bucharest 555

Tot sambata, de la ora 23,00, Palatul Parlamentului va deveni un ecran gigant, pe care se va proiecta iMapp Bucharest 555, un spectacol multimedia unic in Europa, iar "DJ Open Air Party" va transforma Piata Constitutiei intr-un club in aer liber.

La iMapp Bucharest 555 vor fi proiectate 5 show-uri a cate 5 minute si 55 de secunde, pe cea mai impresionanta suprafata pe care o poate oferi o cladire.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com