Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Europarlamentarul Victor Bostinaru politica

Europarlamentarul Victor Bostinaru a lansat primul studiu empiric privind capacitatea de absorbtie a fondurilor europene de catre comunitatile mici si mijlocii din Romania. Principalul scop al studiului vizeaza identificarea principalelor probleme cu care se confrunta actorii locali, accentul fiind pus atat pe capacitatea resurselor umane din administratie de a gestiona proiecte, cat si dificultatile pe care acestea le intampina pe zona procedurala.

Rezultatele studiului vor fi facute publice la jumatatea lunii martie si vor purta titlul de "Cartea alba a capacitatii administratiei publice de la nivel mic si mijlociu de absorbtie a fondurilor europene". La acest demers au raspuns peste 500 de primarii, reprezentand la nivel local peste 6 milioane de locuitori romani.

Acest studiu reprezinta o noutate pentru Romania, fiind prima evaluare de profunzime a activitatii comunitatilor locale in materie de absorbtie a fondurilor comunitare. Studiul este in primul rand rezultatul unei evaluarii empirice si va contine date inedite.
De asemenea, in luna aprilie va fii organizat la Bucuresti un seminar pentru alesii locali din teritoriu pentru pregatirea, instruirea si comunicarea solutiilor pentru imbunatatirea capacitatii de absorbtie.
Victor Bostinaru este europarlamentar PSD, membru al Comisiei de Dezvoltare Regionala si al Comisiei de Petitii din cadrul Parlamentului European.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com