Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Informare de presa de la Intelligent politica

Proiectul "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" este finantat de Guvernul Romaniei dintr-un imprumut rambursabil de 50 mil. Ministerul Mediului si Padurilor va invita la deschiderea Campaniei de sensibilizare si constientizare a Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" pentru Bazinul Hidrografic Prut.

Evenimentul se petrece marti, 19 iunie, la ora 11,00, la hotel Astoria, din Iasi.

Este vorba despre cel de-al cincilea workshop din cadrul proiectului si se adreseaza autoritatilor locale din Bazinul Hidrografic Prut, din care fac parte judetele Botosani, Iasi, Vaslui si Galati.

La deschiderea oficiala, participa Mugurel Cozmanciuc, secretar de stat in Ministerul Mediului si Padurilor si Gheorge Nichita, primarul municipiului Iasi. USD, acordat de Fondul Global de Mediu (GEF). Pana acum au fost construite 14 platforme comunale si 1. 128 de platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, receptionate in noua comune din judetele Arges, Bihor, Buzau, Cluj, Dolj, Iasi, Mures, Timis, Valcea si Cluj.

Campania de promovare a proiectului urmareste constientizarea oamenilor la riscul poluarii cu nitrati si responsabilizarea acestora pentru depozitarea deseurilor animale.

Potrivit normelor in vigoare, din cauza potentialului nociv pe care il reprezinta, nitratii au fost inclusi in categoria substantelor toxice din apa potabila. Limita sanitara maxima admisa pentru nitrati in apa potabila este de 50 mg/litru, la fel ca in Uniunea Europeana. Consiliile judetene si consiliile locale implicate in proiect asigura o cota de cofinantare de pana la 5% din valoarea investitiilor.

In cadrul Campaniei de promovare si constientizare a Proiectului "Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti" au mai fost organizate workshop-uri la Covasna (26, 27 aprilie), Bucuresti (16,17 mai), Buzau (7,8 iunie) si Bacau (14-15 iunie).

Euro acordat de Banca Mondiala si un ajutor financiar nerambursabil de 5,5 mil. Alaturi de reprezentantii ministerului si de experti de mediu, la workshop vor fi prezenti responsabili din Agentia pentru Protectia Mediului, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Autoritatea Sanitar Veterinara, Directia de Sanatate Publica, Garda de Mediu, Directia pentru Agricultura si autoritati locale din judetele Botosani, Iasi, Vaslui si Galati.

Preocuparea pentru pastrarea surselor de apa este o prioritate in contextul in care peste 1. 900 de localitati din Romania sunt vulnerabile la poluarea cu nitrati.

Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti are ca scop reducerea poluarii apei si solului cu nutrienti prin investitii pentru depozitarea gunoiului de grajd si informarea publicului pentru pastrarea surselor de apa curate.

Investititiile se deruleaza in 69 de localitati din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienti. In campanie se realizeaza, printre altele, activitati de colectare, depozitare si gestionare a gunoiului de grajd prin constructia unor platforme comunale de depozitare a acestuia, dotarea gospodariilor cu platforme individuale de depozitare a gunoiului de grajd, dar si dotarea comunitatilor locale cu echipamente pentru colectarea, compostarea si imprastierea ca fertilizant organic a gunoiului de grajd.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole

Semnarea contractului de finantare

Beneficiarul Orasul Voluntari, reprezentat prin Dl |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com