Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Invitatie de presa Academia politica

Din acest motiv astept si vreau sa vad daca la nivel national politicienii se sacrifica si daca este o societate civila care-i sprijina pe politicienii care se sacrifica", sustine primarul Aradului, Gheorghe Falca in depozitia sa.

"In Romania, decizia infiintarii regiunilor ca unitati administrativ-teritoriale este greu de luat. A pune accentul, cum se face de obicei, pe mentalitatile romanilor ca sursa a tuturor relelor din societate nu este nici intemeiat stiintific, nici eficient. Reusita unui asemenea demers va face posibil ca in anul 2013 sa poata fi aprobata reforma constitutionala si administrativ-teritoriala a Romaniei, consemnand una dintre cele mai importante reforme a tarii noastre, urmand ca la 1 ianuarie 2014, atunci cand incepem un nou exercitiu financiar, sa ne regasim cu regiuni si cu un singur minister pentru acestea", sustine senatorul Ilie Sarbu in depozitia sa.

"In anul 2013, clasa politica are raspunderea de a organiza doua dezbateri cruciale pentru Romania: modificarea Constitutiei si regionalizarea", sustine europarlamentarul Iuliu Winkler in depozitia sa.

Opiniile scrise colectate, opiniile verbale sustinute, precum si celelalte detalii privind audierea publica, le regasiti pe site-ul Academiei de Advocacy, www. advocacy. ro.

Concluziile si recomandarile raportului sinteza al audierii publice vor fi prezentate in cadrul conferintei de presa, ele reliefand modul in care diferite entitati ale societatii civile, profesionisti in domeniu, persoane juridice si fizice inteleg si se raporteaza la subiectul regionalizarii.

Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra la acest eveniment pana la data de 10 decembrie 2012, pe adresa de e-mail: stefan. vadineanu@advocacy. ro sau tel: 0722. 360. 325. Regandirea sistemului institutional, a celui teritorial-administrativ este punctul de re-pornire necesar", sustine Dumitru Sandu, profesor doctor in cadrul Universitatii din Bucuresti, in depozitia sa scrisa.

"Da, un referendum poate legitima un demers politic intr-un sens sau altul deopotriva. Dintre acestea, 14% au apartinut decidentilor politici, iar 86% reprezentantilor societatii civile.

"Un obstacol major al dezvoltarii si modernizarii in Romania de azi este dat de o administratie publica, centrala si locala, blocata in birocratie, coruptie, lipsa de transparenta si , frecvent se pare, incompetenta. Incapacitatea de absorbtie a fondurilor de coeziune europeana este numai unul dintre marcatorii acestei situatii. Agentia de Dezvoltare Regionala Tara Bascilor, Dorel Sandor - Consultant Independent, Serban Tiganas - Presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, Simona Fit - Consultant Transparenta Decizionala Academia de Advocacy, a analizat si sintetizat cca. 250 de opinii scrise, din toate regiunile de dezvoltare ale tarii, respectiv din 31 de judete. Numai daca cetateanul ar vota constient si competent in intelegerea demersului pe care-l voteaza i-ar aduce lui insusi beneficii si nu unor grupuri de interese", sustine Radu Balanean, presedinte Federatia Patronatelor IMM Regiunea Centru, Tirgu Mures, in depozitia sa.

"Intrebarea este daca intr-o tara dependenta, de centru, cineva va avea vointa politica? (. . . ) Prin urmare, avem nevoie de vointa si mari sacrificii politice (…). Daca nu, vom ramane o tara dependenta. Persoana de contact: Stefan Vadineanu, coordonator comunicare.

Practic, lipseste motivatia celor care detin puterea la nivel central si care, in cazul regionalizarii, ar trebui sa se desparta de o parte din aceasta putere", sustine vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marian Vasile in depozitia sa.

". . . Academia de Advocacy va invita sa participati miercuri, 12 decembrie 2012, ora 11. 00, la conferinta de presa de prezentare a concluziilor si recomandarilor audierii publice "Regionalizarea Romaniei - De ce?", audiere ce a avut loc in data de 23 noiembrie 2012, la Timisoara.

Conferinta de presa va fi sustinuta de Comisia de Experti a audierii publice si va avea loc la Hotel Rin Central, sala Nicolae Iorga, strada Traian nr. 55A, sector. 3, Bucuresti.

Comisia de experti, formata din E. S. Matthijs van Bonzel - Ambasadorul Olandei in Romania, Juan Castro Pinedo - Dir. Gen. Adj.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com