Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  JTI a semnat un Protocol de cooperare politica

Vor mai fi avute in vedere metode si tehnici de identificare a marcajelor false, tehnologii de producere a tigaretelor, dar si suport logistic sau sprijin specific in vederea derularii diverselor actiuni.

"Politia de Frontiera Romana a intreprins si va continua sa aplice masuri ferme in toate zonele de competenta, in vederea depistarii si sanctionarii persoanelor implicate in traficul ilegal cu tigarete. In iunie, am semnat un Protocol de Cooperare cu Centrul Chinologic Sibiu, in baza caruia JTI sprijina instruirea echipelor canine destinate Politiei de Frontiera, in vederea depistarii produselor din tutun.

JTI a fost prima companie de tutun din Romania care, in 2005, a incheiat un Protocol de colaborare in scopul combaterii comertului ilicit cu tigarete, cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala si ulterior cu Autoritatea Nationala a Vamilor, acesta din urma concretizat, intre altele, intr-un program de instruire a 28 de echipe canine. Premisele sunt foarte bune, colaborarea cu Politia de Frontiera fiind deosebit de fructuoasa, chiar si in absenta acestui cadru oficial. Acest parteneriat cu un important reprezentant al mediului privat este un pas inainte al institutiei in lupta impotriva contrabandei si in special a traficului ilicit de tigarete si contrafacerii. De asemenea, s-au trimis prin posta catre cetatenii judetelor din Vest si din Sud Vest (Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Bihor, Gorj, Mehedinti) comunicari scrise prin care Politia de Frontiera atragea atentia asupra efectelor negative ale contrabandei cu tigarete.

Totodata, cetatenii care au trecut, pe durata desfasurarii campaniei, prin punctele de pe frontiera cu Serbia, au primit de la lucratorii Politiei de Frontiera materiale informative cu privire la amenzile si sanctiunile prevazute de legislatie pentru comertul ilicit cu tigarete, fiind popularizat numarul unic al Politiei de Frontiera Romane, unde cetatenii pot suna pentru a sesiza incalcari ale legislatiei.

Drept urmare, pe timpul desfasurarii campaniei, s-au inregistrat 3. 558 de apeluri la numarul Politiei de Frontiera - 021. 9590, totodata fiind inregistrate si mai multe sesizari cu privire la savarsirea unor fapte ilegale in domeniul contrabandei cu tigarete. In 2007, JTI a incheiat cu Comisia Europeana un Acord pentru combaterea comertului ilicit, pe 15 ani, in valoare de 400 milioane dolari", a declarat Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova si Bulgaria.

Reamintim ca, in perioada 17 mai - 17 iunie 2013, cele doua institutii au desfasurat, in judetele de granita din Vestul si Sud -Vestul tarii, o campanie pilot, de informare "Stop contrabandei cu tigarete! Esti fie de partea lor, fie de partea legii", care a a avut ca scop educarea publicului local cu privire la efectele negative pe care le are contrabanda asupra societatii si a fiecaruia dintre noi.

Campania, care poate fi replicata si in alte zone vulnerabile (Nord, Nord-Est, Est), s-a desfasurat in presa scrisa, TV si radio locale. Eforturile JTI pe plan intern sunt parte a politicii companiei la nivel global. Astfel, numarul de apeluri catre structurile Politiei de Frontiera a crescut cu peste 40%, comparativ cu luna precedenta (2. 504 apeluri).

JTI Romania a semnat astazi cu Inspectoratul General al Politiei de Frontiera un Protocol de cooperare in vederea combaterii traficului ilegal cu tigarete.

In ultimii trei ani, au fost capturate de Politia de Frontiera peste 30 de milioane pachete de tigarete de contrabanda, a caror valoare depaseste 35 milioane euro. Expertiza, consultanta si sprijinul JTI Romania erau necesare pentru eficientizarea si finalizarea actiunilor pe care politistii de frontiera le intreprind in domeniul prevenirii si combaterii traficului ilegal si depistarii tigaretelor contrafacute care pot pune in pericol siguranta consumatorilor, fapt pentru care acest Protocol deschide perspectiva dezvoltarii cooperarii cu reprezentantii producatorilor de tigarete, in beneficiul cetatenilor, in slujba carora ne desfasuram activitatea", a declarat chestorul sef de politie Ioan Buda.

"Acest Protocol reprezinta un cadru pentru viitoare programe comune ale celor doua organizatii, in vederea reducerii pietei negre. Daca in ianuarie 2010 piata neagra a tigaretelor atinsese un nivel record de peste 36%, in 2012 si in 2013 procentul s-a mentinut relativ constant la circa 13%. Reducerea contrabandei cu tigarete se datoreaza eforturilor autoritatilor, schimbarilor legislative, precum si parteneriatelor intre companiile de tutun si institutiile statului.

Ca urmare a acordului semnat astazi, politistii de frontiera vor beneficia de sprijinul si expertiza JTI, atat in vederea eficientizarii actiunilor pe linia combaterii contrabandei, cat si a depistarii produselor din tutun contrafacute, care pot ajunge pe piata de desfacere din Romania sau din alte state membre ale Uniunii Europene.

Potrivit documentului, JTI va furniza pregatire de specialitate cu privire la metodele de identificare a produselor contrafacute, bazate pe elementele de siguranta ale marcilor al caror titular de licenta este in Romania.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com