Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Legislativul s-a gandit sa diminueze politica

Aceasta suma a constituit 13,3 % din veniturile proprii pe care le-a realizat orasul Voluntari la bugetul local in anul 2007.
. 335. 449,85 lei (aproximativ 3,4 milioane de euro), reprezentand cota din impozitele pe tranzactii de proprietati imobiliare. BUCURESTI / 15:56, 14. 01. 2008

Primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele, s-a declarat nemultumit de prevederile OUG 106 / 2007 prin care se modifica si completeaza legea 571 / 2003 privind codul fiscal, in sensul in care articolul 771 a fost abrogat.

Aceasta prevedea ca impozitarea asupra veniturilor realizate din transferul drepturilor de proprietate al constructiilor, de orice fel si terenul aferent acestora sa se distribuie in cota de 50% la nivelul unitatilor administrative-teritoriale de pe raza localitatii unde se afla bunurile imobiliare ce au facut obiectul instrainarii. Art. 771 a fost inlocuit cu alin. (7) care stabileste ca "Impozitul pe venit realizat din transferul drepturilor de proprietate al constructiilor, de orice fel si terenul aferent acestora se vireaza si se retine integral la bugetul de stat".

Consideram ca aceasta masura va avea un efect dezastros asupra bugetelor locale, astfel fiind limitate si mai mult sursele de finantare pentru lucrarile de constructie si reabilitare a infrastructurii edilitare, iar in cazul localitatilor aflate in curs de dezvoltare, cum este si orasul Voluntari, aceste consecinte vor fi mai puternic resimtite.

In opinia edilului din Voluntari, eliminarea acestei surse de venit la bugetul local vine in contradictie cu principiilor autonomiei publice locale si dovedeste inca o data faptul ca descentralizarea si deconcentrarea locala sunt notiuni demagogice folosite numai pe hartie

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole

Lansarea laboratoarelor Centre

1 "Tranzitia de la scoala la viata activa" |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com