Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Modernizarea legislatiei vamale politica

Fiecare societate KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. . De aceea, pentru a fi consolidate rezultatele foarte bune obtinute, pentru a-si continua activitatea in mod eficient si pentru a putea raspunde in mod optim provocarilor economiei secolului XXI, Comisia Europeana a initiat, cu mai bine de 15 ani in urma, un Plan Strategic Multianual, avand ca principal obiectiv modernizarea si simplificarea legislatiei vamale.

Prima etapa in modernizarea legislatiei vamale, care includea si anumiti pasi in directia unei uniformizari a administrarii acesteia si a crearii unei administratii vamale unice europene, a fost incheiata in 2008, cand a a intrat in vigoare Regulamentul (CE) 450/2008 de stabilire a Codului Vamal Comunitar (Codul Vamal Modernizat) insa prevederile acestuia s-au aplicat gradual si, pana la acest moment, doar partial. . In prezent dispunem de un numar de peste 600 de angajati si parteneri, atat cetateni romani, cat si straini.

Societatile independente membre ale retelei KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative (KPMG International), o entitate elvetiana. Ne desfasuram activitatea in 156 de tari si avem 152. 000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Romania va aplica direct legislatia vamala comunitara, astfel incat companiile romanesti implicate in comertul international vor trebui sa se pregateasca din timp pentru a se conforma noilor prevederi A doua etapa va incepe cu data de 1 noiembrie 2013, cand cel mai probabil proiectul de reformare a Codului Vamal Modernizat (asa numitul Cod Vamal al Uniunii Europene), care a fost aprobat deja de Parlamentul European, va intra in vigoare.

Potrivit ultimelor estimari facute la nivelul Comisiei Europene, termenul limita pentru aplicarea integrala a Codului Vamal al Uniunii Europene este preconizat sa fie sfarsitul anului 2019.

Legislatia vamala modernizata introduce simplificari vamale (esentiala fiind introducerea declararii electronice a bunurilor si comunicarea on-line intre agentii economici importatori / exportatori si autoritati) si unificarea modului de aplicare a acesteia de catre cele 28 de administratii vamale.

Valentin Durigu, Senior Manager in Departamentul de Impozite Indirecte al KPMG recomanda companiilor implicate in comertul international sa profite de ragazul oferit prin reformarea Codului Vamal Comunitar si sa se asigure ca, in perioada care urmeaza, adopta masurile necesare pentru a-si dezvolta sistemele informatice la nivelul cerut de conceptul de e-customs, sisteme care trebuie sa fie inter-operabile cu cele ale administratiei vamale.

De asemenea, Valentin atrage atentia ca, potrivit Codului Vamal al Uniunii Europene, criteriile impuse in prezent pentru acordarea, de catre autoritatea vamala, a statutului de operator economic autorizat (AEO), vor deveni obligatorii pentru orice companie care va solicita obtinerea unei autorizatii vamale (de exemplu autorizatia pentru aplicarea regimului de perfectionare activa) un motiv in plus sa se pregateasca in vederea obtinerii acestei autorizatii.

In concluzie, desi intrarea integrala in aplicare a Codului Vamal al Uniunii Europene va fi cel mai probabil prelungita pana la sfarsitul anului 2019, totusi, incepand cu 1 noiembrie 2013 vor exista prevederi care vor trebui respectate si recomandam societatilor care actioneaza in comertul international sa profite de ragazul astfel acordat si sa-si planifice din timp pasii de urmat care sa le permita sa fie pregatite pentru trecerea la vamuirea electronica (e-customs), dar si un nivel corespunzator de competitivitate in cadrul Uniunii Europene

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com