Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Programul Prima Casa continua politica

In baza apartenentei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association - asociatie ce reuneste peste 40 de fonduri de garantare si contragarantare din 22 de tari europene si Turcia), FNGCIMM functioneaza dupa reguli si principii europene. Ii asiguram pe clientii nostri ca nu vor fi probleme in procesarea solicitarilor pe care le vom primi in aceasta perioada pentru a ne incadra in continuare in termenul de maxim patru zile lucratoare de acordare a garantiilor, de la data depunerii dosarelor complete si corect intocmite. ", a declarat doamna Silvia Ciornei, presedinte-director general FNGCIMM.

In anul 2014, FNGCIMM a acordat in cadrul programului Prima Casa circa 17. 400 de garantii pentru finantari accesate de circa 2,8 miliarde lei, valoarea finantarii medii in anul 2014 fiind de 160. 000 lei.

" Suntem, totodata, bucurosi sa anuntam ca, prin consolidarea din ultima vreme, petrecuta in institutia noastra, pregatim o serie de produse noi, speram atractive, pentru principalii nostri clienti, IMM-urile. ", a mai spus doamna Silvia Ciornei.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate de la banci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman, sub supravegherea prudentiala a Bancii Nationale a Romaniei.

Garantia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/IMM si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

FNGCIMM SA - IFN colaboreaza cu 30 institutii financiare in baza unor conventii de lucru in care sunt prevazute obligatiile partilor semnatare, valoarea si modul de plata al comisionului de garantare, calculul si modalitatea de plata a garantiei acordate. Guvernul Romaniei a aprobat, in data de 22 septembrie 2014, Hotararea pentru completarea art. 3 din anexa nr. 1 a HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului "Prima casa".

Imediat dupa publicarea Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial, sumele neutilizate din plafonul total de 500. 000. 000 lei destinat initial achizitionarii locuintelor construite de ANL vor putea fi utilizate ca plafon general de garantare pentru achizitionarea tuturor tipurilor de locuinte.

Analizele facute pe baza actualului nivel al cererii si estimarile partenerilor nostri bancari, ne indica faptul ca bugetul total neutilizat de circa 710 milioane lei, buget ce include si plafonul realocat va fi suficient pentru aprobarea tuturor solicitarilor pana la sfarsitul anului 2014.

"In perioada imediat urmatoare, numarul de solicitari depuse de beneficiarii programului Prima Casa va atinge un varf, generat de realocarea sumelor destinate initial pentru locuintele ANL.

In acest sens, au fost luate toate masurile organizatorice pentru mobilizarea structurilor operationale implicate in aprobarea garantiilor. Garantia FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichida garantie, platibila in maxim 90 zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA - IFN asigura o acoperire teritoriala nationala, raspunzand solicitarilor intreprinzatorilor prin toate cele 4 sucursale, 5 reprezentante si 3 filiale.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com