Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Reciclarea - Un mod de viata politica

DEEE contin substante toxice precum mercur si alte metale grele sau diverse bromuri. Razoarelor, nr 9, intre orele 10. 00 - 18. 00.

Toti putem colecta separat si preda responsabil deseurile de echipamente electrice si electronice. In aceasta perioada vor fi deschise inca 3 puncte de colectare provizorii, pe langa cele cinci functionale pe tot parcursul anului.

Organizatorii isi doresc ca in aceasta perioada, alaturi de locuitorii municipiului Iasi sa fie facut inca un pas pe drumul pe care il parcurgem impreuna in directia adoptarii unui mod de viata sanatos si prin reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Un factor decisiv in transformarea gestului colectarii selective intr-un obicei este determinat de constientizarea periculozitatii acestor echipamente din momentul in care devin deseuri. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Chiar si in cantitati mici, acestea polueaza solul, apa si aerul. Sanatatea fiecaruia dintre noi depinde de simplul gest al predarii responsabile a oricarui deseu de echipament electric si electronic.

De asemenea, prin reciclarea corecta a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regasi in produse noi.

In perioada 10 - 30 septembrie, vor fi deschise trei noi puncte de colectare provizorii, dupa cum urmaza:

 Zona Iulius Mall - in perioada 10 - 17 septembrie.
 Zona pietonala Alexandru cel Bun - Esplanada - in perioada 17 - 24 septembrie si
 Zona Palas - Parcare Vega - in perioada 24- 30 septembrie 2014.

Predand la aceste puncte in perioada mai sus amintita minim 10 kg de echipamente electrice si electronice vechi si uzate sau 3 echipamente, fiecare cetatean responsabil primeste un accesoriu de sezon.
Aceste cadouri instant sunt disponibile si pentru cei care predau DEEE la punctele de colectare municipale deschise pe toata perioada anului:
 Luni: Punctul "Parcare 24 ore" - Str. Alba, nr. 1, deschis intre orele 10. 00 - 18. 00;
 Marti: Punctul "Han Tatar"- esplanada Oancea - Str. In perioada 10 - 30 septembrie, ECOTIC in parteneriat cu SC Salubris Iasi Sa, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi (APM) si Primaria Municipiului Iasi, organizeaza campania "Reciclarea - Un mod de viata!". PENTRU UN MEDIU CURAT!

Detalii despre proiect cat si despre cum pot fi predate responsabil aceste deseuri pe www. ecotic. ro, www. salubris. ro, la tel 0232/270. 233 si 0800. 410. 610 (tel verde).

Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 400 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 57. 000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 8 ani de activitate. Prin aceasta actiune, organizatorii vin in sprijinul locuitorilor orasului Iasi oferind solutii prietenoase cu mediu pentru colectarea separata a echipamentelor electrice si electronice vechi si uzate. Mai multe informatii sunt accesibile pe www. salubris. ro.

Han Tatar - Tatarasi, intre orele 10. 00 - 18. 00;
 Miercuri: Punctul "Podul de Piatra"- Str. Nicolae Iorga (langa vulcanizare): intre orele 10. 00 - 18. 00;
 Joi: Punctul "Piata Pacurari"- Str. Cazarmilor, nr. 11, intre orele 10. 00 - 18. 00;
 Vineri: Punctul "Piata Sudului" (CUG) - Str. Mai multe detalii gasiti pe www. ecotic. ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre Salubris SA:
Salubris SA Iasi este societatea comerciala cu profil de activitate - salubrizarea localitatilor si impreuna cu partenerii nostri asiguram informarea, constientizarea, colectarea, transportul si depozitarea temporara a DEEE, in vederea valorificarii acestora.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole

Lansarea laboratoarelor Centre

1 "Tranzitia de la scoala la viata activa" |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com