Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Region Wide Education - Parteneriat politica

Ei vor colabora pentru a preveni inundatiile, pentru a conserva resursele naturale si pentru a promova turismul. Programul este finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) - fondul structural creat pentru a sprijini reducerea dezechilibrelor dintre regiunile UE. Implementarea si aplicarea programelor specializate de instruire: unul de limbi straine si altul profesional; 3. Contributia UE reprezinta 83% din bugetul alocat programului (217,8 milioane de euro), restul de 17% (44,2 milioane de euro) reprezentand contribute nationale (din bugete de stat si din sursele proprii ale partenerilor care iau parte la proiecte).

Obiectivele Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013

Scopul strategic general al programului este apropierea oamenilor, a comunitatilor si a economiilor zonei de granita dintre Romania si Bulgaria, in vederea participarii la dezvoltarea comuna a zonei de cooperare, prin utilizarea durabila a resurselor si avantajelor sale umane, naturale si de mediu. El urmareste sa creeze o "punte" intre cele doua tari, cu scopul de a sprijini regiunile de granita in rezolvarea problemelor similare de dezvoltare, prin colaborare si promovarea unor solutii comune. In perioada 31 august - 02 septembrie 2012 Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti organizeaza la Mamaia - Hotel Florida:

"SCOALA DE VARA - "Procesul eurointegrarii din Bulgaria si Romania - perspectiva romana"

Obiectivele Scolii de Vara sunt:

- notarea momentelor generale in procesul de aderare a celor doua tari, promovarea dialogului intercultural intre comunitatile de frontiera in procesul de integrare europeana continua, sporirea importantei dialogului intercultural in gestionarea diversitatii europene.

- sporirea cunostintelor participantilor cu privire la aspectele cele mai importante in procesul de integrare si dialogul intercultural, cresterea gradului de constientizare cu privire la rolul dialogului in gestionarea diversitatii culturale, invatarea abilitatilor practice tipice comunicatorilor interculturali.

Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti impreuna cu Universitatea din Ruse "Anghel Kanchev" - sucursala Silistra prin Autoritatea de management al Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 au obtinut finantare pentru proiectul "Region Wide Education -Parteneriat transfrontalier pentru instruire pe tot parcursul vietii in regiunea Calarasi -Silistra - Constanta", cod MIS - ETC: 219.

Obiectivul principal al proiectului este de a incuraja cooperarea si schimburile intre trei institutii de invatamant pentru a elabora si implementa programe comune bilingve, care sa dezvolte resursele umane in regiunea transfrontaliera Calarasi - Silistra - Constanta.

Obiective specifice: 1. Promovarea si aplicarea unor forme noi de formare continua, inclusiv e-learning.

PROGRAMUL DE COOPERARE TRANSFRONTALIERA ROMANIA-BULGARIA 2007 - 2013

Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria este un program operational cu finantare europeana, pentru Romania si Bulgaria, in perioada 2007-2013.

Programul sprijina dezvoltarea zonelor de granita eligibile, atat din Romania, cat si din Bulgaria. Romania si Bulgaria au stabilit urmatoarele obiective specifice comune pentru acest program:

1. imbunatatirea accesului la infrastructura de transport in cadrul ariei eligibile, pentru a facilita circulatia bunurilor si persoanelor;

2. imbunatatirea disponibilitatii si diseminarii informatiilor privind oportunitatile comune in cadrul zonei de frontiera;

3. durabilitatea valorii intrinseci a resurselor naturale ale zonei, prin exploatarea prudenta si protejarea efectiva a mediului inconjurator;

4. dezvoltarea economica durabila a regiunii de frontiera prin initiative comune, in vederea identificarii si intaririi avantajelor comparative si reducerii dezavantajelor;

5. consolidarea coeziunii sociale si culturale prin actiuni de cooperare intre oameni si comunitati. Crearea unei retele pentru schimb de experienta profesionala si practice pozitive intre echipele institutiilor de instruire; 2. In acest fel, zonele de frontiera vor deveni locuri mai atractive pentru oamenii care traiesc si muncesc acolo, dar si pentru investitori.

Fondurile alocate Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 insumeaza peste 262 milioane de euro. Astfel, granita va uni regiunile de pe ambele maluri ale Dunarii, in loc sa le desparta.

Prin intermediul programului, romanii si bulgarii din zonele de frontiera vor fi incurajati sa dezvolte noi afaceri, sa schimbe informatii si sa profite de pe urma imbunatatirii accesului peste granita.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com