Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Regionalizarea - o viziune politica

Miscarea si-a propus sa reabiliteze valorile democratice autentice: independenta constiintei politice si transparenta in procesul politic, care incurajeaza competenta si participarea autentica la politica.
Mai multe informatii despre Reteaua Politica se afla pe adresa organizatiei: www. reteauapolitica. ro sau pe pagina ei de facebook: www. facebook. com/ReteauaPolitica
Niciun reprezentant la varf al clasei politice actuale nu aduce in fata societatii, a electoratului, viziunea care sta la baza procesului de regionalizare.

Din pacate, suntem martorii unor propuneri care tin seama mai degraba de negocieri intre grupuri de interese economice sau de natura etnica si care ignora cu desavarsire scopul si obiectivele pentru care procesul regionalizarii a fost initiat. Romania se va afla in pericolul de a avea regiuni stabilite pe criterii clientelare, nesustenabile economic, care vor provoca frustrari in randul populatiei si vor fi ineficiente pe termen mediu si lung.

Reteaua Politica sprijina un proces de regionalizare a Romaniei transparent care sa tina cont de istoria formarii Statului Roman si care sa redea regiunilor istorice locul pe care acestea l-au avut in cadrul dezvoltarii societatii romanesti moderne.

Reteaua Politica opineaza ca regionalizarea este un proces care trebuie realizat pornind de la baza societatii, prin consolidarea comunitatilor locale, crearea zonelor metropolitane puternice si stabilirea clara a atributiilor fiecarui nivel administrativ.

Pana la stabilirea pasilor necesari si definitivarea acestui proces, Reteaua Politica sustine actuala impartire pe regiuni de dezvoltare, care raspunde cerintelor Uniunii Europene pentru exercitiul bugetar 2014-2020.

Reteaua Politica este o organizatie independenta de expresie coerenta si actiune inteligenta care genereaza si implementeaza idei politice si economice pentru a sustine Romania. Reteaua Politica asista cu nedumerire, la fel ca si intreaga societate romaneasca, la o pseudo-dezbatere a clasei politice cu privire la regionalizarea Romaniei.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com