Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  Solutii pentru cainii vagabonzi politica
politica

Cainii vagabonzi nu sunt o problema, ci sistemul in care au nimerit fara sa vrea...

     De cateva zile Ionut, baietelul care a murit sfasiat de caini este prezent in lacrimile tuturor. Astfel ca societatea "evoluata", nu a ezitat sa isi arate din nou ipocrizia, si tinde din ce in ce mai tare spre un armaghedon canin. Insa nimeni nu se gandeste si la alte solutii, mai viabile si mai realiste, decat o vanatoare de caini facuta de 2-3 oameni... Asa ca este momentul sa le dam noi o solutie.

      Problema: cainii exista masiv pe strazi si nu exista fonduri. Mai exact problema este ipocrizia oamenilor, care la fel cum arunca gunoiul pe jos si peturile prin padure, abandoneaza si cainii si pisicile cand devin o povara. Iar ca sa vezi ipocrizia omului la maxim, trebuie sa il prinzi atunci cand se joaca cu puii de catei in primele 1-2 luni. Sub exclamatiile gen "vai ce dragut e", saracul catel nu stie ca in cateva luni o sa fie dat jos din masina intr-un cartier necunoscut, impreuna cu ceilalti pui. Urmeaza o cursa a supravietuirii, in care nu mancarea este marea problema, pentru ca oamenii se stie ca arunca gunoaiele unde nu trebuie, ci evitarea pericolelor gen masini, alti caini mai mari maidanezi, oameni violenti, otravuri, gropi, canale fara capac, frig etc.

      Si cu ce a fost de vina bietul caine in aceasta problema? Cu absolut nimic. Vina apartine celor care il abandoneaza. Apoi societatea isi arata ipocrizia si nesimtirea in continuare. Doar suntem educati, nu? Urmeaza oamenii ipocriti care in loc sa cheme hingherii sa ii duca in padocuri, ii hranesc la coltul blocului, dar in acelasi timp nu isi asuma responsabilitatea pentru ei. Urmeaza sistemul administrativ ipocrit care in loc sa monitorizeze adunarea si managementul cainilor, stau la birou la cafele si se fac ca muncesc, doar nu sunt platiti cum trebuie, nu? Urmeaza ONG-urile si alte organizatii capusa, care  au ca scop sa faca si ei un ban si sa se faca un pic ca muncesc. Urmeaza apoi oamenii care in loc sa cheme politia sa ridice cainii de pe langa strazi, prefera sa isi sparga farul/bara urmatorul soferi care au ghinionul sa le iasa cainele in fata. Apoi zecile de masini care o sa calce pe bietul caine, doar nu cumva credeam ca o sa vina sa faca cineva curat...

      Solutia: in general lumea vine cu omorarea lor. Adevarul este ca la cati porci omoram zilnic sa mancam, 50-60000 caini deja sunt distractie si safari. Dar nu, societatea ipocrita are valori morale. Chiar daca gainile de la gripa aviara, isi exprima cu harpa de pe norisor dezacordul. Societatea ipocrita are valori, vrea sa aiba animal de companie (un fel de puscarias pe viata), isi bate joc de animale, dar totusi... avem valori morale.

Astfel ca probabil ar fi mai indicata urmatoarea solutie contra cainilor, care va zic sigur ca ar da rezultate:
1. O persoana publica si de incredere (gen Arafat), da cu subsemnatul public ca rezolva problema
2. Pentru asta cere la cele 2mil de bucuresteni 10-20euro taxa, la firme poate chiar 50euro (doar au cei mai multi caini nesupravegheati), taxa pe care oamenii sa o plateasca doar o singura data, sa rezolve problema.
3. Taxa se poate incasa la urmatoarele impozite, pana atunci se poate face imprumut bancar. Da, nu are sens sa va intrebati de ce ati platit totusi impozite...
4. Se aduna astfel cel putin 10-15 milioane de euro, probabil si mai mult.
5. Se construiesc in regim de urgenta padocuri de 10 milioane de euro.
6. Se ofera 20euro/bucata de caine maidanez adus de orice persoana la padoc.
7. In cateva zile/saptamani, in care o sa fie o bataie pe cainii vagabonzi in Bucuresti, o sa avem un oras curat.
8. Dupa ce se aduna, iti raman cateva milioane de euro pentru mancare, probabil ajunge pentru un an, in care cainii ar trebui sa se reduca si in padoc simtitor. Acolo pot fi si triati, sa nu mai se imperecheze.
9. La anul daca nu mai ajung banii (si sigur o sa se cheltuie pe lucruri de birou), se mai poate aloca o noua transa pana cand cainii dispar din padoc.
10. In paralel ONG-urile si restul, pot face actiuni de cipare si dare spre adoptie catre persoane.
11. La primul caine nou aparut pe strada, actionat instant, ca in cazul in care este un copil abandonat.
12. Modificata legislatia ca orice cetatean roman/strain sa poata lua fara probleme un caine si mai ales sa il poata scoate din tara.

      Deci, solutii exista. Nu luati in ordine mot-a-mot cele de mai sus, desigur este mai logic sa anunti lumea ca dai 20euro/caine cand ai padocurile gata si nu cu o luna inainte sa se apuce toti de crescut caini. Nu este nevoie de o cruciada si un razboi inegal, pana la urma si cainii si restul animalelor au suflet. Doar ca au nimerit pe planeta in locul si momentul nepotrivit, la fel ca si Ionut, intr-o societate ipocrita, nesimtita condusa de "valori"...

Daca esti de acord, trimite si altora, share, like, whatever... poate cineva cu destula putere face ceva.

 
politica
politica politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Comentarii

 
 

(Dobre Paula @ 2013-09-05 14:58:59)


Este clar ca exista solutii, cea de mai sus mi se pare foarte ok comparata cu macelul cainilor si discomfortul creat. Dar nu cred ca o sa faca cineva ceva... ar trebui lumea sa protesteze mai des pentru ceea ce vor.

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole

Mediafax Talks about Competition

Prin seria de conferinte Mediafax Talks (www |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com