Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
politica  ULTIMUL CENTRU DE PLASAMENT politica

Andrei" gazduia 48 de de copii cu nevoi speciale. Andrei" a inceput la finalul anului 2011, in urma unei intalniri ce promitea sa se transforme intr-un parteneriat pe termen lung intre HHC Romania si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectorul 6 Bucuresti. La momentul acela "Sf. O categorie aparte o reprezinta copiii cu dizabilitati, care au sanse mari de a se recupera si de a se descurca singuri in viata, in limita posibilitatilor fiecaruia. In aprilie 2014 a fost inaugurata prima casa de tip familial din sectorul 6 si 12 copii cu nevoi speciale au inceput drumul spre reabilitare si integrare sociala.

Cu ocazia evenimentului inchiderii ultimului centru de plasament de tip vechi, primarul sectorului 6, Rares Serban Manescu, a declarat: "Situatia persoanelor cu handicap constituie o prioritate pt administratia sectorului 6. Inca sapte tineri cu nevoi speciale, ultimii ramasi, ajung intr-un mediu familial, acolo unde e locul fiecaruia. Aceasta casa era necesara pentru a inchide Centrul pentru Copii cu Dizabilitati "Sf. Impreuna cu autoritatile locale, specialistii Hope and Homes au reusit sa creeze pentru comunitate un serviciu eficient de prevenire a separarii copilului de familie. Angajamentul nostru e ca, pana in 2020, toti copiii si tinerii aflati in institutii sa traiasca in medii familiale.

E doar o chestiune de timp. ", a declarat Stefan Darabus, Directorul National al HHC Romania.

Pentru Anamaria, Florentina, Iuliana, Ionut, Leo, Nicolae si Cornel, ziua de 20 august 2014 a fost un moment special, un pas catre o viata in afara centrului de plasament si mai aproape de o familie.

"Sper ca Nicolae, copilul care parca este intr-o continua cautare, sa gaseasca aici, acasa la el, ce are nevoie. Pentru ei am mai creat inca o casa in care pot ramane atat cat doresc.

Procesul de integrare a celor mai vulnerabili si mai marginalizati dintre copii, cei institutionalizati, continua. Incet, dar sigur. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Avem nevoie de efortul intregii comunitati pentru atingerea acestui deziderat, iar parteneriatul cu HHC Romania este un model de buna practica in acest domeniu".

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Cat despre Anamaria, ea se linisteste numai atunci cand educatoarea ii tine miinile in ale ei. Andrei", ultimul centru de plasament de tip vechi din Sectorul 6, Bucuresti.

La evenimentul ce a avut loc in incinta noii structuri de protectie sociala, din Aleea Istru, nr. 6, au participat reprezentanti ai Adminstratiei publice locale a sectorului 6 si ai Fundatiei HHC Romania.

"Inca o institutie de tip vechi dispare. Noi credem ca acum va incepe sa exploreze noul spatiu si se va simti protejata acasa. ", a spus Ileana Cirt, asistent social in HHC Romania.

Proiectul de inchidere a Centrului de plasament "Sf. Prin eforturile HHC Romania si ale partenerilor sai, peste 5. 000 de copii au fost scosi din institutii; 18. 261 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 649 de tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1711 de copii au fost primiti in regim de urgenta si peste 6. 000 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de HHC Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, peste 25000 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania al carei obiectiv este ca pana in 2020 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra.

Puteti afla mai multe despre proiectele HHC Romania accesand pagina http://www. hhc. ro
Contact: Alina Cruceru

alina@hhc. ro

Birou Comunicare Directia Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 6 Bucuresti, http://www. asistentasociala6. ro/

Incet, dar sigur, copiii si tinerii din institutii ajung in familii sau in medii cat mai apropiate de cel familial. Hope and Homes for Children Romania si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 6 Bucuresti au inaugurat miercuri 20 august cea de-a doua casa de tip familial din comunitate, destinata copiillor si tinerilor cu dizabilitati.

 
politica politica

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole

Apeleaza la serviciile unui consultant

2010, referitoare la acreditarea spitalelor conform art

Mediafax Talks about Competition

Prin seria de conferinte Mediafax Talks (www |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com