Cauta:
  News  Romania  Religie  International  Avocatura  Finante  Afaceri banci evenimente  Mediu  Social  Social agricultura  
 
 

USL castiga alegerile in Romania detasat


ARD (alianta intre PDL si alte mici partide de dreapta), au platit pentru greselile guvernarii. Pentru ca romanii nu au uitat TVA-ul majorat la 24%, impozitul forfetar, scaderea pensiilor si salariilor, blocarea posturilor etc, au votat ca de obicei anti-sistem. Cel putin asa pare la prima vedere.

Trebuie sa tinem cont ca prezenta la vot de aproximativ 40%, inseamna totusi doar 7 milioane de romani, dintre care doar 60% au votat cu USL, adica aproximativ 4 milioane din 18 milioane. Daca Victor Ponta si Crin Antonescu spuneau cu cateva luni in urma ca Basescu este ilegitim pentru ca majoritatea au votat la referendum contra lui (chiar daca nu s-a indeplinit acel 50%+1), de data aceasta desigur nu mai spune nimeni de faptul ca puterea a fost aleasa doar de 25% dintre romani, restul fiind contra (fie care nu s-au prezentat neavand cu cine alege, fie votand cu ARD, PPDD etc).

Pentru a nu da un caracter anti-USL-ist acestui articol, sa nu uitam esenta: nu exista alternativa viabila in Romania. Indiferent daca ar fi castigat USL, PPDD, ARD, Romania in momentul actual nu are nici o iesire din criza. Ce spera puterea este ca mai pot obtine un imprumut, mai pot vinde ce se mai poate vinde de prin batatura, dupa ei potopul. Atata timp cat coruptia nu este oprita si jaful national, Romania nu are nici o sansa sa isi revina la un normal post-decembrist. Chiar si daca ar fi oprite insa, tot nu exista solutii strategice cat sa scoata economia nationala din mocirla in care se zbate.

Romania duce lipsa de oameni care sa fie in primul rand patrioti, carora sa le mai pese de oamenii din aceasta tara, de copii, de pensionari, de viitor.

Pentru ca romanii o sa se razbune mereu la alegeri, votand pe "ceilalti" ca cei care au fost la putere sa plateasca si sa ajunga la puscarie, totusi ramane intrebarea: de ce se incapataneaza sa voteze aceleasi persoane si peisaje politice, cand in ultimii 22 de ani nu au facut decat sa duca tara de rapa...?

In rest, cei care stau acasa si privesc impasibili la televizor rezultatele, ca un serial tv de prost gust, asteapta minunea prin care la un moment dat sa mai apara de undeva din sfera politica, cate un erou care sa le mai dea cate o bula de oxigen, un gram de demnitate.

 
 
 

 
 

 trebuie sa te conectezi mai intai

 
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole

Apeleaza la serviciile unui consultant

2010, referitoare la acreditarea spitalelor conform art |Fotograf nunta|Fotograf botez|POLITICA - 2019 - reportaj.com